یکی از زیباترین چشم اندازهای طبیعی و جاهای دیدنی استان فارس نتیجه انعکاس نور بر روی آب های صورتی رنگ دریاچه مهارلو است که در فضاهای مجازی با دریاچه های رنگی و عجیب دنیا مقایسه می شود. دریاچه ای که بیش از یک دهه قبل به عنوان آینه ایران به جهان معرفی شد. این دریاچه فصلی در ماه های پرباران به استخر صورتی غول پیکری تبدیل می شود و در ماه های گرم یکی از کویرهای وسیع نمک به شمار می رود. شما می توانید با خرید بلیط هواپیما به شیراز سفر کنید و از این دریاچه زیبا دیدن کنید.
نکته شگفتانگیز این دریاچه رنگ صورتی آن است. این دریاچه در اواسط تابستان رنگی سرخ به خود میگیرد زیرا میزان بالای تبخیر و غلظت نمک باعث تشکیل جلبکهایی میشود که شما را با یک دریاچه صورتی رنگ مواجه میکند.
ترکیب رنگ سفید نمک و رنگ سرخ دریاچه یک هارمونی جادویی برای گردشگران داخلی و خارجی پدید آورده است. این دریاچه پناهگاهی ایمن برای پرندگان و به ویژه فلامینگوها است.
کم آبی، باران کم و خشکسالی باعث به خطر افتادن این دریاچه چشم نواز شده است. از دیگر خطراتی که روی وضعیت دریاچه مهارلو شیراز اثر گذاشته، آلایندهها، فلزات سنگین و سربی رودخانههای دیگر به این دریاچه است.
لازم به گفتن نیست که از این دریاچه گرانبها بیشتر از همیشه باید محافظت کرد، چون آب دریاچه مهارلو در این چند ساله به طور کامل خشک شده و به لطف بارانهای زیاد دوباره احیا شده است.یعنی اگر بارانی در کار نباشد، دریاچه مهارلو از بین میرود.
حتما یکی از زیباییها و جلوههای چشمگیر دریاچه مهارلو همین صورتی بودنش است که نباید آن را از دست داد و تا حد ممکن باید مراقب باشیم.
اگر قصد سفر به استان فارس و دیدار از مناطق دیدنی و خوش آب و هوای آن را دارید حتما سری هم به یکی از دریاچه های معروف این استان، دریاچه مهارلو بزنید که دلیل اصلی شهرت و زیبایی شگفت انگیز آن، صورتی بودن رنگ آن است.
شاید همیشه وقتی اسم دریاچه را می شنوید در ذهن شما جایی به رنگ آبی نقش می بندد درحالی که در استان زیبا و تاریخی فارس یکی از جاذبه های دیدنی همین دریاچه مهارلو است که با رنگ بی نظیر خویش، به عنوان یکی از جاهای دیدنی شیراز شناخته می شود.
در اینجا بخوانید : مسجد نصیرالملک شیراز
تاریخ دریاچه مهارلو شیراز به 20.000 سال و انباشته شدن نمک در آن به حدود 1.000 سال قبل برمیگردد. آب رودخانه سلطان آباد، رودخانه سروستان، رودخانه خشک شیراز و دیگر آبهای زیرزمینی نیز از سمت شمالی و غربی وارد دریاچه مهارلو میشود.
در دریاچه مهارلو بهدلیل شوری آب و نور فراوان، نوعی جلبک سبز بیخطر تک سلولی به نام دونالیلا سالینا رشد میکند. این جلبک خوراک میگوی آب شور یا آرتمیا یک سانتیمتری است که در آبهای شور مثل مهارلو زندگی میکند. جلبک سالینا با افزایش دما و غلظت نمک، نوعی ماده بتاکارتن ایجاد میکند که موجب تغییر رنگ آب دریاچه میشود؛ بتاکارتن خطر اکولوژیک و زیستبوم برای این دریاچه ندارد.
این دریاچه پناهگاه حیاتوحش و زیستگاه پرندگان مهاجر به شمار میرود. این پرندگان در صورت مساعد بودن شرایط زیست تا اواسط پاییز در مناطق تالابی فارس و دریاچه مهارلو میمانند. هر ساله جمعیت فراوانی از فلامینگوها به این منطقه میآیند. شور بودن آب دریاچه مهارلو موجب سازگاری این پرنده میشود؛ چراکه غذای اصلی فلامینگوها موجودی شور پسند به نام آرتمیا است و در آب مهارلو فراوان یافت میشود.
علاوه بر فلامینگوها پرندگانی چون آنقوت، تنجه، انواع کاکایی، انواع پرندگان کنار آبزی مانند گیلانشاه بزرگ، سلیم کوچک، انواع آبچلیکها، حواصیل، اردک سرسبز و مرغابی در این تالاب زندگی میکنند. در اطراف دریاچه همچنین گونههای متنوعی از جانوران همچون شغال، گربه وحشی، کفتار و روباه نیز مشاهده میشوند.
بهترین زمان بازدید
چنانچه تصمیم گرفتید به دیدن دریاچه صورتی ایران بروید، پیشنهاد میدهیم از پاییز تا اواسط اردیبهشت ماه به این دریاچه سفر کنید. در این فصول دریاچه پرآب است و آبوهوای دلپذیرتر و خنکتری دارد.
نحوه دسترسی
برای رفتن به دریاچه مهارلو باید به استان فارس و شهر شیراز سفر کنید. سپس جاده شیراز به فسا را در پیش بگیرید و بعد از طی حدود ۶۰ کیلومتر از مسیر، به روستای مهارلو برسید.
آدرس: استان فارس، حدود ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شیراز